Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ποιός πήρε το πρωτάθλημα στο μπάτμιντον;

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στον κόσμο, αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στον κόσμο και αυτοί που δεν το πιστεύουν.
Ρόμπερτ Μπέντσλεϊ

Πραγματικά θαυμάζω τους ειλικρινείς φιλάθλους που, ναι μεν χαίρονται με τις επιτυχίες τις ομάδας τους σε όλα τα αθλήματα αλλά ταυτόχρονα δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο άθλημα που τους αρέσει περισσότερο. Αντικειμενικά, είναι πιο ειλικρινής ο φίλαθλος του παναθηναϊκού που μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του στο ΣΕΦ ασχολείται, σε τηλεφώνημα του σε αθλητικό σταθμό, με το ύφος της νέας εφημερίδας που έχει στα σκαριά ο Βγενόπουλος. Αν θα είναι δηλαδή οπαδική ή "αντικειμενική" (τα εισαγωγικά ανήκουν στον φίλαθλο). 

Για όσους δεν γνωρίζουν, αντικειμενική αθλητική εφημερίδα είναι αυτή που το επόμενο πρωί μίας θριαμβευτικής νίκης του ολυμπιακού έχει πιο υπερβολικό εξώφυλλο και από αυτό που θα μπορούσε να σκεφτεί ο Σάββας και το αντίστοιχο, με κάποιες διαφορές - μην παρασυρόμαστε, σε πράσινη απόχρωση μετά από νίκη του παναθηναϊκού. Οι οπαδικές εφημερίδες τώρα, συμφωνούν με τις αντικειμενικές για τη σημασία των επιτυχιών των ομάδων που υποστηρίζουν, αλλά σε περίπτωση ήττας θυμούνται ότι υπάρχουν και άλλα αθλήματα εκτός από ποδόσφαιρο και μπάσκετ και στα οποία κατά διαβολική σύμπτωση έχει κερδίσει η ομάδα που υποστηρίζουν το προηγούμενο απόγευμα. Επίσης δράττονται της ευκαιρίας να μας ενημερώσουν που θα χτιστούν τα επόμενα γήπεδα του παο, της αεκ και του θρύλου στο μπάσκετ και γενικά για πράγματα που θα είναι επίκαιρα σε μια δεκαετία. Για να συνοψίσω οι οπαδικές και οι αντικειμενικές εφημερίδες παρουσιάζουν τα ίδια γεγονότα με διαφορετική δόση υπερβολής.

Εκτός όμως από τον συμπαθή φίλαθλο του παο υπάρχουν και οι επιστήμονες της εξέδρας που απλώς θέλουν η ομάδα τους να έχει περισσότερους πόντους από την αντίπαλη, ακόμα και αν είναι βαθμοί ποινής σε μηχανοκίνητο σπορ. Η διαφορά τους είναι ότι οι πρώτοι αναγνωρίζουν την αξία του αντιπάλου, ενώ οι δεύτεροι τα σπάνε αδιακρίτως.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Greece License.