Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Οι σφήνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού


Έχω πραγματικά κουραστεί αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι στο μπάσκετ να ακούω για τις αντίστοιχες σφήνες των δύο μεγάλων ομάδων πριν κλείσουν τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια των παικτών τους. Η αποκορύφωση της κοροϊδίας μας ήρθε από εκεί που δεν το περιμέναμε, δηλαδή των 19χρονο (πρώην;) παίκτη του Άρη, παπανικολάου. Έχουμε και λέμε λοιπόν: ο θρύλος θα μπει σφήνα στο νέο συμβόλαιο του σάρας, ο παο στο νέο του μπουρούση, πέρσι είχαμε τα ίδια με τον βασιλόπουλο, πρόπερσι με τον διαμαντίδη, του χρόνου προφανώς πάλι με τον διαμαντίδη και δέν θέλω καν να σκέφτομαι τι έχει να γίνει με τον σόφο. Αναφορές για όλα αυτά δεν βάζω τα έχουμε όλοι διαβάσει εκατοντάδες φορές.

Είναι νομίζω σαφές ότι ποτέ καμιά από τις δύο ομάδες δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για παίκτες της άλλης. Ο λόγος κατά την γνώμη μου είναι απλός. Οι αγγελόπουλοι και οι γιανακόπουλοι μπορεί να υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες, όμως είναι και πολύ πλούσιοι, που, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι ξέρουν να διαχειρίζονται τα χρήματά τους. Θα ήταν νομίζω τρελοί να κάνουν μόνοι τους πλειστηριασμούς και οι επιτήδειοι μάνατζερ όλων αυτών των παικτών να τα κονομάνε έτσι εύκολα. Ο Τάσος Μαγουλάς στο www.contra.gr τα έχει γράψει αλλά δεν βλέπω την γνώση αυτή να διαδίδεται.

Είναι νομίζω σαφές ότι και στην περίπτωση του παπανικολάου έχουμε καπνό χωρίς φωτιά. Οι οπαδοί του άρη στην θεσσαλονίκη δεν θέλουν να ακούσουν ότι ο υποσχόμενος παίκτης τους θα φύγει από τώρα για τις ομάδες του κέντρου και απλώς γίνεται φασαρία για να πειστούμε ότι το όλο θέμα είναι αναπόφευκτο, λέγοντας μας ότι τον θέλουν και οι δύο ομάδες.

Τέλος να εκφράσω και τον σκεπτικισμό μου για την τιμή πώλησης. Από την στιγμή που δεν είμαι παρών στην υπογραφή των συμβολαίων μου επιτρέπεται, νομίζω, να μην πιστεύω στο 1 εκατομμύριο που ακούγεται για ένα παίκτη με ελάχιστο (κάτω της ώρας) χρόνο συμμετοχής στην Α1. Πάντως ο μικρός είναι μπασκετόφατσα. Οι υπόλοιποι ας αφήσουν τις σφήνες και ας πιουν κανένα σφηνάκι πριν τελειώσει το καλοκαίρι.

1 σχόλιο:

  1. Παγκίτη η τιμή αγοράς του παίκτη είναι (αρκετά) χαμηλότερη από το 1 εκ. €. Με χαροποιεί το γεγονός ότι φιλτράρεις τα όσα διαρρέονται εκούσια και ακούσια... Έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούμε 1 εκ. € και να προσπερνάμε το νούμερο λες και πρόκειται για στραγάλια. Απλά να προσθέσω ότι οι αθροιστικά οι αγορές των Τέπιτς και Βελίτσκοβιτς δεν ξεπέρασαν το 1 εκ. €...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Greece License.