Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Το ίδρυμα του Φέντερερ

Όπως όλοι, έτσι και εγώ θαυμάζω απεριόριστα τον ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι tool πριν πολλά χρόνια ονόμασαν "... [an] athlete [who] pushes our thresholds to a new ground [so that] the entire race evolves". Ο Φέντερερ λοιπόν έχει φτιάξει ένα ίδρυμα το οποίο ασχολείται με την προώθηση του αθλητισμού στις χώρες του τρίτου κόσμου. Πολύ ευγενικό εκ μέρους του Ρότζερ, αλλά εκείνο που με απασχολεί είναι ότι στο σάιτ του ιδρύματος μας προτείνονται διάφοροι τρόποι για να συνεισφέρουμε και εμείς.

Διερωτούμαι λοιπόν πως είναι δυνατόν κάποιος με την περιουσία του Φέντερερ να μας ζητά να συνεισφέρουμε. Ακόμα και αν ένα εκατομμύριο κόσμος αποφασίσει ξαφνικά να δώσει δέκα ευρώ στο ίδρυμα του Φέντερερ το ποσό αυτό το συγκεντρώνει εύκολα ο ίδιος ο Φέντερερ σε λιγότερο από ένα χρόνο. Άρα ποιός ο λόγος για την ταλαιπωρία με τις τράπεζες αφού μπορεί να καταφέρει μια χαρά από την αρχή;

Αφήνοντας κατά μέρος το ότι δεν συμφωνώ επι της αρχής με της δωρεές διατυπώνω την εξής πρόταση στον Φέντερερ. Ας προσπαθήσει να πείσει τα φιλαράκια του στις πρώτες 10 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ότι θα πάρουν μόνο το μισό από τα χρηματικά βραβεία που παίρνουν στα τουρνουά. Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται να αλλάξει στη διοργάνωση και τις χορηγίες από τους σπόνσορες των αγώνων. Με αυτό τον τρόπο και χρήματα θα μαζευτούν (για να δούμε αν ξέρει και κανένας τι να κάνει) και δεν θα χρειάζεται να ζητούν από τον κόσμο να συνεισφέρει, ενώ επισκέπτεται το σαίτ τους λίγα λεπτά μετά που έχουν κερδίσει το Γουίμπλεντον και έχει μόλις μάθει ότι έγιναν κάτι εκατομμύρια πιο πλούσιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Greece License.